Voor zowel jouw kind als voor jouzelf is het een spannend moment: jouw kind voor de allereerste keer afzetten op het schoolplein. Gelukkig kun jij jezelf en jouw kind al wel een beetje voorbereiden op deze dag aan de hand van een aantal tips. Deze tips hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Tip 1: Praat met je kind over school

Het is belangrijk om tegen je kind te zeggen wat hem of haar te wachten staat. Kinderen willen namelijk graag weten waar ze aan toe zijn en hoe hun dag eruit komt te zien. Hierdoor kan jouw kind zich alvast een beetje voorbereiden op deze spannende dag. Praat bijvoorbeeld over details hoe laat jouw kind naar school moet, wie de juf of meester wordt en wie het kind vervolgens op het schoolplein op komt halen. 

Tip 2: Dit neem je mee in de schooltas

Natuurlijk wil je dat de eerste schooldag van jouw kind vlekkeloos verloopt. Een onderdeel daarvan is de spulletjes die hij of zij nodig heeft op school. Dat begint allemaal bij een leuke rugtas. Ga daarom samen op pad en scoor een tas waarin jouw kind gezien wil worden. Bovendien horen in deze rugtas een leuke broodtrommel en een drinkbeker. Ook is een gymtas belangrijk met een sportoutfit die fijn zit voor jouw kind. Zorg er in ieder geval voor dat je een week van tevoren de spulletjes in orde hebt, zodat jij en jouw kind niet voor verrassingen komen te staan.

Tip 3: Bereid ook jezelf voor

Ook is het belangrijk om jezelf als ouder voor te bereiden op deze mijlpaal. Wellicht heeft de school waar jouw kind naartoe gaat wel een ‘wendag’ waar jullie alvast samen kunnen wennen aan het gebouw en de klaslokalen. Ook is het belangrijk om het schoolrooster op te schrijven, en het is verstandig om na te denken over het vervoer. Wil je dagelijks jouw kind brengen en ophalen op de fiets? Misschien is dan een Urban Arrow elektrische bakfiets wel wat voor jou. Zo ben je binnen no time op het schoolplein en het is ook nog eens milieuvriendelijk. En bij weer of geen weer kun je gebruikmaken van de bakfiets, want dankzij de Urban Arrow regenhuif blijven jullie altijd droog.

Tip 4: Neem samen de dag door

Jouw kind leert op een schooldag veel. Het is daarom belangrijk om samen de dag te bespreken en te oefenen wat jouw kind die dag heeft geleerd. Want daar leert jouw kind het meest van. Vraag bijvoorbeeld aan jouw kind wat hij of zij heeft gedaan vandaag en neem dat mee gedurende de dag. Tel bijvoorbeeld het aantal knuffels die op bed liggen, of vraag welke dag het vandaag is.