We brengen een groot deel van ons leven door op de werkvloer. Het is dan ook logisch dat je wil dat jouw werkplek comfortabel genoeg is, vooral als je veertig uur in de week op die plek doorbrengt. Gelukkig zijn er een aantal gadgets op de markt gebracht die jouw werk een stuk gemakkelijker zullen maken. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Naambadges

Een naambadge klinkt misschien voor de hand liggend, maar dit is een gadget die erg handig kan zijn op de werkvloer. Vooral als je in een winkel werkt, in de zorg of vaak op evenementen staat is een naambadge eigenlijk een must. De klant of patiënt kan jou aanspreken bij jouw naam waardoor het een contact een stuk persoonlijker wordt. Ook ziet een naambadge er professioneler uit wanneer je geen werkkleding draagt. Zo weet de klant zeker dat hij of zij de juiste persoon aanspreekt. Het investeren in naambadges is dus als bedrijf zijnde zeker de moeite waard.

2. Een zit-stabureau

Een zit-stabureau is een bureau die je in de hoogte kunt verstellen. Zoals de naam al zegt kun je het bureau gebruiken om aan te zitten, maar ook om aan te staan. Zo’n bureau heeft meerdere voordelen. Zo zorgt staand werken bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit. Ook zullen rug-, nek- en schouderklachten afnemen wanneer je regelmatig van positie wisselt. Er kunnen zelfs ziektes worden voorkomen zoals obesitas en hart- en vaatziekten wanneer je een balans vindt in het zitten en staan op de werkvloer.

3. Koptelefoon met noise canceling

Natuurlijk is het een en al gezelligheid op kantoor, maar het is ook belangrijk dat je je goed kunt concentreren op je werkzaamheden. Daarvoor is een koptelefoon met noise canceling een perfecte uitvinding: je zet de koptelefoon op je hoofd, zet een lekker muziekje aan en je zult geen enkel geluid om je heen meer meekrijgen. Zo kun jij je even afsluiten van de rest zodat je even goed kunt knallen.

4. Een fijne bureaustoel

Vooral wanneer je veel achter de computer zit is het prettig dat je fijn kunt zitten, zowel op kantoor als wanneer je thuiswerkt. Met een goede bureaustoel neem je een ergonomische houding aan die lichamelijke klachten wegbonjourt. Jouw benen moeten bijvoorbeeld in een hoek van negentig graden zijn, net als jouw armen. Een goede bureaustoel heeft onder andere een vorm van een S, zodat jouw rug een goede positie aanneemt. 

5. Zelfwaterende bloempot

Hebben de meeste planten moeite met overleven bij jullie op kantoor? Dan is een zelfwaterende bloempot perfect. Dit werkt als volgt: je vult de bloempot met water en dat water wordt opgeslagen in een waterreservoir. Dit reservoir zit onder de bodem en komt dus niet meteen terecht in de grond. Wanneer de plant behoefte heeft aan een slokje water, zal de plant vanzelf water opnemen uit het waterreservoir. Meestal is zo’n reservoir voldoende voor drie tot vier weken en vervolgens kun je het reservoir weer bijvullen. Zo heb je ook geen dagtaak aan het geven van water en staan jouw planten er altijd florisant bij.

6. Powercube

Moet jouw laptop aan de oplader, net als jouw telefoon? Oh, en ook de draadloze koptelefoon is leeg. Wanneer je vaak een stopcontact tekortkomt, is de powercube een aanrader. Dit is een klein blokje met aan iedere kant een stopcontact. Ook zitten er een aantal USB-poorten in. Bovendien neemt de powercube niet veel ruimte in beslag waardoor je ‘m overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt hem zelfs aan jouw bureau vastklemmen zodat hij niet verschuift. Zo kun jij al jouw apparaten tegelijkertijd én bij de hand opladen. Dat is nog eens een handige uitvinding.