Er zijn veel redenen op te noemen waarom je accessoires in huis moet nemen. Zo geeft het een persoonlijke touch aan jouw interieur en het maakt jouw woonkamer af. Maar, hoe pas je accessoires toe in huis? Hieronder helpen we jou op weg.

Het belang van accessoires

Accessoires zijn onmisbaar in huis. Het werd net al benoemd dat het huis pas persoonlijk wordt wanneer je accessoires toevoegt. Want wanneer de muren een kleurtje hebben gekregen en de meubels op zijn plek staan kan het nog steeds kaal aanvoelen zonder de toevoeging van accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld kunst kopen, een bijpassend kussen neerleggen op de bank en natuurlijk mag een mooie opvallende vaas in jouw vensterbank niet ontbreken.

1. Kies iets wat bij jou past

De eerste stap bij het uitkiezen van accessoires is om ervoor te zorgen dat je iets uitkiest wat bij jou past. Ook al heb je veel accessoires in huis, jij moet het wel mooi vinden. Je moet er immers de hele dag naar kijken. Bovendien moeten de accessoires goed aansluiten bij het interieur. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kussentjes goed aansluiten bij de kleur op de muur of van het vloerkleed. Door te spelen met matchende kleuren creëer je een geheel in de woonkamer.

2. De juiste plek

Accessoires moeten een goed plekje aangewezen kregen. Accessoires mogen namelijk gezien worden. Als je voor kunst kiest, zorg er dan voor dat je het kunstwerk op ooghoogte ophangt of op ooghoogte neerzet. Ben je er nog niet helemaal over uit welk kunstwerk mooi past in jouw interieur? Neem dan een kijkje op Amersfoort Kunstuitleen. Hier kun je kunst kopen én huren voor een klein bedrag per maand. Het mooie van kunst huren is dat je het kunstwerk in kunt ruilen voor een ander, wanneer je er bijvoorbeeld op bent uitgekeken.

3. Kies voor natuurlijke materialen

Of je een landelijke stijl hebt, een industriële of liever gaat voor bohemian: natuurlijke materialen passen in ieder interieur. Hiermee ga je dus nooit de mist in. Kies bijvoorbeeld voor mooi, doorleefd hout of ga voor een imitatiebontje. Daarnaast geven natuurlijke materialen een rustige sfeer.

4. Sfeerlicht

Sfeerlicht maakt jouw interieur pas echt af. En dan met de nadruk op sfeer, want wit tl-licht zal niet veel goeds doen in jouw woonkamer. Dit kan namelijk zelfs averechts werken. Kies daarom voor warm, goud licht. Daarnaast kun je spelen met licht: draai bijvoorbeeld een lichtbolletje in een lamp met gaatjes of streepjes. Dit zal een mooi effect geven op jouw plafond.