Om echt van het leven te kunnen genieten is het belangrijk dat je altijd een veilig gevoel hebt – waar je ook bent, maar vooral in de eigen omgeving. Maar hoe zorg je nu voor extra veiligheid in huis? Wij zetten de belangrijkste tips hier voor je op een rijtje waarmee je dit gemakkelijk teweeg kunt brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een goed alarmsysteem in je woning. Op die manier kun jij onbezorgd genieten van jouw woonplezier.

Beveilig de woning met een alarmsysteem

Een eenvoudige manier om te zorgen voor extra veiligheid is met een alarmsysteem. Zo kun je een woning gemakkelijk beveiligen met slimme digitale videocamera’s en bewegingssensoren. Een alarminstallatie hoeft tegenwoordig niet veel te kosten. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende modellen. Om te bepalen welk soort alarmsysteem er bij de woning past, kijk je bijvoorbeeld naar hoeveel deuren het huis heeft. Zo weet je precies hoeveel bewegingssensoren je moet plaatsen. Kijk daarnaast goed naar hoeveel camera’s je nodig hebt voor een goed overzicht, op alle plekken waar indringers naar binnen zouden kunnen komen.

Installeer rookmelders

Woningbrand is een ander risico voor gevaar in huis. Dankzij rookmelders die je ophangt aan het plafond word je op tijd gewaarschuwd wanneer er brand uitbreekt. Plaats één rookmelder in de hal op elke verdieping van jouw woning. Op die manier is elke etage is beveiligd tegen schade door brand en rook. Installeer ook meteen een koolmonoxidemelder, zodat je direct een melding krijgt wanneer er schadelijke koolmonoxide vrijkomt in het huis.

Zorg voor goede raambekleding

Het is verstandig om kostbare spullen uit het zicht op te bergen, op een veilige plek in huis. Maar goede raambekleding zorgt ervoor dat potentiële inbrekers de woning niet in kunnen kijken en dus niet zien wat er te halen valt. Hang behalve gordijnen of luxaflex ook goede vitrage op, zodat niemand overdag naar binnen kan kijken. Dankzij goede raambekleding heb je bovendien meer privacy in huis, wat een fijne bijkomstigheid is.

Plaats een kluis in huis

Om het inbrekers erg moeilijk te maken er vandoor te gaan met waardevolle spullen is het slim om alle kostbare eigendommen zo goed mogelijk op te bergen. De meest veilige plek die je kunt creëren in huis is een kluis. Het is handig om de kluis op een plek te verstoppen waar inbrekers niet snel zullen zoeken, zoals achter een schilderij of een zwaar meubelstuk. Zo weet je zeker dat jouw meest dierbare spullen altijd veilig zijn.